Lifestylemagazine over Noord-Nederland

11 mei: Drentsche Aa safari

Op zaterdag 11 mei houdt Nationaal Park Drentsche Aa twee Drentsche Aa safari’s.

Tekst en foto: Nationaal Park Drentscha Aa

Durf jij het aan? Op zaterdag 11 mei houdt Nationaal Park Drentsche Aa twee Drentsche Aa safari’s. Met gebiedsbewoners (her)ontdekken we het landschap van Nationaal Park Drentsche Aa. We bezoeken dit jaar het zuidelijk deel van Nationaal Park Drentsche Aa, waaronder de bossen van het ‘Hart van Drenthe’.

Na een korte introductie, onder het genot van een kop koffie, rijden we per touringcar door het Drentsche Aa gebied. Onderweg vertellen Nationaal Park medewerkers over het landschap, het beheer en de ontwikkelingen in dit oude landschap. Af en toe houden we een stop voor een korte wandelexcursie. Tijdens de tocht is er volop mogelijkheid om al uw vragen te stellen aan de Nationaal Park medewerkers.

Het Drentsche Aa landschap ontstond door een eeuwenoude samenwerking van natuur en mens. Het is inmiddels een oeroud landschap dat continu verandert en toch zichzelf blijft. Je vindt er talloze bijzondere planten en dieren. Maar ook de grootste concentratie van prehistorische monumenten van ons land. Dat alles is het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa, waar je de historische samenhang tussen dorpen, essen, velden en beken nog kunt ervaren. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al duizenden jaren doen.

Er zijn twee tochten, één om 09:30 uur en één om 13:30 uur. De kosten zijn €20,- euro per persoon. Hierbij zijn de bustocht, koffie/thee en een informatiepakket inbegrepen. Aanmelden kan per email: drentscheaa@ivn.nl onder vermelding van ‘Drentsche Aa safari 2019’. Let op: vol is vol!