Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Meivakantie: lentefestijn op het Dwingelderveld

Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

Tekst en foto: Natuurmonumenten

Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Deze periode staat in het teken van bijzondere voorjaarsactiviteiten, zoals reeënexcursies, vroege vogelwandelingen, vleermuisexcursies en gezinshuifkartochten. En speciaal voor kinderen zijn er viltactiviteiten tijdens de schapendag en is er een echt lentefestijn.

Op 30 april is het schapendag en gaan kinderen vilten met gekleurd schapenwol. Kinderen tussen 4 en 6 jaar maken een polsbandje van wol en oudere kinderen kunnen kiezen uit een schilderijtje of een vlinder. Tijdens het lentefestijn op 2 mei maken kinderen een vrolijke insectenpot en bloembommen om mee naar huis te nemen. Ook is er een mini-excursie door de tuin van het bezoekerscentrum. Hier krioelt het van de insecten en vrolijk kleurende bloemen.

Vooraf aanmelden voor een aantal activiteiten is nodig en kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld. Hier vind je ook het actuele programma van de meivakantie bij bezoekerscentrum Dwingelderveld.