Lifestylemagazine over Noord-Nederland

12 mei: exclusieve tour naar vindplaats meisje van Yde

Zondag 12 mei biedt het Drents Museum een exclusieve tour aan naar de vindplaats van het meisje van Yde, een van de kinderen die in de Romeinse tijd werd geofferd.

Tekst: Drents Museum, Redactie Noorderland | Foto: Drents Museum

Begin mei vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in NederlandZondag 12 mei biedt het Drents Museum een exclusieve tour aan naar de vindplaats van het meisje van Yde, een van de kinderen die in de Romeinse tijd werd geofferd.

Tijdens de rondleiding wordt eerst een bezoekje gebracht aan met meisje van Yde. De museumdocent vertelt in geuren en kleuren over haar en andere veenmummies, zoals het meisje van Rost en het meisje van Drobnitz. Daarna stap je in de bus naar de vindplaats van het meisje van Yde. Daar wordt uitgelegd hoe het landschap er 2.000 jaar geleden uitzag en hoe zij werd gevonden. Een unieke ervaring met een bijzonder verhaal!

De tour naar de vindplaats van het meisje van Yde sluit de Nationale Romeinenweek af, die van 4 tot en met 12 mei plaatsvindt. Dit jaar staan de (vergeten) vrouwen van de Nederlandse geschiedenis centraal. 

De excursie vindt plaats op zondag 12 mei om 11.00 en 13.30 uur. De kosten bedragen €12,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen, Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Museum en BankGiro Loterij VIP-kaarthouders. De prijs is inclusief entree van het museum. Boek vooraf tickets via https://tickets.drentsmuseum.nl/activiteiten (vol=vol).