Lifestylemagazine over Noord-Nederland

19 mei: wandeling Wierumschouw - Wierum

Wandel op zondag 19 mei mee van Wierumschouw naar Wierum, onder leiding van ervaren gidsen die veel kunnen vertellen over de geschiedenis van de omgeving.

Tekst: Het Groninger Landschap, Redactie Noorderland | Foto: Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Wandel op zondag 19 mei mee van Wierumschouw naar Wierum. Deze wandeling gaat via de dijk langs het Reitdiep naar het Van Starkenborghkanaal waarbij door gidsen van Het Groninger Landschap wordt ingegaan op de historie van het gebied zoals de oude meanders en de ontstaansgeschiedenis. ​​​​​​

De wandeling bedraagt circa 6 kilometer en leidt van Wierumschouw naar Wierum. Aldaar wordt ook de bijbehorende begraafplaats bezocht. Onderweg informeren de gidsen je over de historie van het gebied en de ontstaansgeschiedenis. Het Groninger Landschap wil de cultuurhistorische waarde van het landschap en de natuur onder de aandacht brengen en laten beleven. De gidsen vertellen over het ontstaan van het unieke 2500 jaar oude wierdenlandschap met de borgen, kerken, dijken en rivierbeddingen en laten u de schoonheid ervan ervaren.

Aanmelden is gewenst. Dit kan via www.groningerlandschap.nl, hier vind je ook meer informatie over het startpunt van de wandeling. Deelname is geheel gratis!