Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24 t/m 26 mei: festival Terug naar het begin

Ben jij soms ook benieuwd wat er allemaal schuilgaat in de oude, kleine kerkjes van Groningen? Van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei doen verschillende Groninger kerken de deuren open tijdens het festival Terug naar het begin.

Tekst: Terug naar het begin, Redactie Noorderland | Foto: David Vroom

Ben jij soms ook benieuwd wat er allemaal schuilgaat in de oude, kleine kerkjes van Groningen? Van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei doen verschillende Groninger kerken de deuren open tijdens het festival Terug naar het begin. Langs kronkelende weggetjes en oude zeedijken beleef je verrassende optredens in de mooiste kerkjes.

Terug naar het begin is niet alleen een festival, maar ook een unieke kans om een ontdekkingstocht door de prachtige provincie Groningen te maken. Zelfs mensen die al jaren in de regio wonen kunnen nog verrast worden door de schoonheid van de kerkjes en het landschap. Een mix van kunstenaars, theatermakers en verhalenvertellers heeft zich laten inspireren door de unieke plekken en het karakteristieke wierdenlandschap. Zo brengt theatermaker Sijas de Groot met bezoekers een oud kerkenpad terug in het landschap van Uitwierde en spelen jonge kunstenaars met verleden en toekomst met installaties in Marsum, Solwerd, Oosterwijtwerd en Krewerd. Samen met intieme concerten van artiesten als Anneke van Giersbergen en Marlene Bakker vormen zij een gevarieerd programma op ruim twintig verschillende locaties in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

Tickets zijn verkrijgbaar via terugnaarhetbegin.nl. Hier valt ook het hele programma te bekijken. Je kunt kiezen uit een dagkaart of een combinatie van dagen. Ook kun je alvast een (elektrische) fiets reserveren om de festivallocaties mee te bezoeken.