Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Magische kost

Droom weg met deze heerlijke brownies van donkere chocola en espresso met een flinke snuf zeezout.

Tekst: Hester Oppedijk van Veen | Foto: Jose van Riele

Keukengeheimen? Daar doen we niet aan. Een tikje spannend mag het wél zijn wat op tafel komt. Dus hak, klop en kneed er vooral lustig op los, want iedereen smelt weg bij deze zoete en hartige happen. Sommige ingrediënten ogen wat exotisch, maar de receptuur is gelukkig verre van raadselachtig… 

Dark espresso brownies met chocolade-ganache, gojibes en zeezout

15-20 stuks

Ingrediënten:

250 gr pure chocolade

150 gr roomboter

4 eieren

100 gr bloem

200 gr bruine basterdsuiker

2 zakjes instant espressopoeder

1 vanillestokje

snufje zout



Topping:

100 gr pure chocolade in stukjes

100 ml slagroom

1 el fijne boterstukjes

handjevol gojibessen

zeezoutvlokken

Bakpapier en een bakvorm van 20 x 30 cm.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren licht en schuimig.
  • Smelt de chocolade au bain-marie met de roomboter.
  • Meng de suiker samen met de bloem en voeg dit langzaam bij de eieren en roer goed door.
  • Meng dit geheel met het gesmolten chocolademengsel, het merg van de vanille en de espressopoeder. Doe het bakpapier in de vorm, giet het mengsel hierin en verdeel goed. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar.
  • Als de buitenkant crispy is en de binnenkant nog lekker zacht van binnen, dan zijn de brownies klaar.

Topping:

  • Week in een laagje warm water de gojibessen 5 minuten en giet daarna af. Dep droog met keukenpapier.
  • Verwarm de slagroom met de stukjes chocolade en smelt de chocolade. Voeg op het laatst beetje bij beetje de boterstukjes toe en maak een mooie glanzende ganache.
  • Schenk de ganache over de brownies en bestrooi met gojibessen en wat zeezoutvlokken.

Je vindt meer heerlijke recepten in Noorderland, 3-2019. Je bestelt dit nummer hier