Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Deze zomer: Yoga op de drooggevallen bodem van de Waddenzee

Deze zomer organiseert reisbureau Tour de Wadden vijf unieke yogatochten op de drooggevallen bodem van de Waddenzee.

Tekst: Tour de Wadden | Fotografie: MEER

Deze zomer organiseert reisbureau Tour de Wadden samen met MEER en reddingsschip Gebroeders Luden vijf unieke yogatochten op de drooggevallen bodem van de Waddenzee. De authentieke WaddenExpress brengt de deelnemers van de stad Groningen naar Lauwersoog. Hier stapt men aan boord van de Luden die de deelnemers afzet midden op het Wad op een drooggevallen zandplaat. Dé plek om je hoofd helemaal leeg te maken

De Waddenzee is in 2009 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen. Hier komen de elementen wind, water en lucht in hun puurste vorm samen. Alle zintuigen staan op scherp; voelen, ruiken, proeven en kijken. “Yogalerares Petra Weel van Balanskompas weet als geen ander wat het Wad doet voor geest en lichaam”, aldus Rens Kalsbeek van Tour de Wadden. “Petra verzorgt ruim 3 jaar lessen op de drooggevallen Waddenzeebodem”

“De deelnemers worden op ludieke wijze van Stad naar Wad gebracht. Onze VW T2 Oldie uit 1969 pikt de deelnemers op van de Grote Markt. Een uur later staan we aan het magische Wad voor de vaartocht naar de drooggevallen zandplaat”, vertelt Rens Kalsbeek. “Na 45 minuten varen wordt het schip tegen de zandplaat gezet. Via een ladder betreden de deelnemers de drooggevallen Waddenzeebodem voor de yoga sessie; een sessie die voelt als een heuse mini-sabbatical”.

De dagen waarop de yoga tochten plaatsvinden zijn: zaterdag 6 juli, zaterdag 20 juli, zaterdag 3 augustus, zaterdag 10 augustus en zaterdag 31 september. De kosten van deelname zijn € 77,50 p.p. Dit is inclusief vervoer van stad naar Wad v.v., vaartocht naar de drooggevallen zandplaat, yoga-sessie van 1,5 uur, vers fruit(sap) en een biologische notenreep/candybar nadien. Duur van de tour is ongeveer 7 uren.

Opgeven kan hier.