Lifestylemagazine over Noord-Nederland

22 juni: Midzomernachtloop in het Dwingelderveld

Schrijf je nu in voor een van de wandelingen van de Midzomernachtloop in de nacht van 22 op 23 juni 2019.

Tekst: Natuurmonumenten | Foto: Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Ben je ooit midden in de nacht de natuur in getrokken? Grote kans van niet. De meeste gebieden zijn op dat tijdstip niet toegankelijk. Maar binnenkort wel! Want je kunt je inschrijven voor een van de wandelingen van de Midzomernachtloop in de nacht van 22 op 23 juni 2019 georganiseerd door Natuurmonumenten. Wandel je mee in het Dwingelderveld? 

Je kids meenemen naar een nachtwandeling? Goed idee. De routes zijn een keertje langer opblijven zeker waard, want ook voor kinderen zijn de wandelingen leuk én leerzaam. Een extra bijkomstigheid: met je deelname aan de Midzomernachtloop help je de natuur een handje. De opbrengst van donaties gaat naar natuurbeheer, zodat iedereen kan blijven genieten van al het moois dat in Nederland te zien is. Fijn voor de mensen die de natuur in willen, goed voor dieren en planten die er wonen en groeien. 

Dwingelderveld bij nacht

De wandeling die vanuit bezoekerscentrum Dwingelderveld start is ongeveer 6 kilometer lang en voert je over kronkelende bos- en heidepaden door de duisternis. Reflecterende paaltjes wijzen je de weg en voeren je langs verschillende posten waar je meedoet aan een leuke activiteit. Zet je zintuigen op scherp tijdens deze wandeling en verwonder je over het nachtleven van het Dwingelderveld. Er zijn verschillende starttijden tussen 21.00 en 23.00 uur. Geef je snel op, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/midzomernacht.