Lifestylemagazine over Noord-Nederland

14 juli: Beleef de Zomer bij het Duurzaamheidscentrum in Assen

In de tuin van het Duurzaamheidscentrum in Assen wordt zondag 14 juli de start van de zomervakantie gevierd.

Tekst: Duurzaamheidscentrum Assen | Foto: C. In 't Groen

De vlinders fladderen rond en bijen zoemen op de achtergrond; het is tijd om te relaxen en te genieten in de zon! In de tuin van het Duurzaamheidscentrum in Assen wordt zondag 14 juli de start van de zomervakantie gevierd. Dit 'Beleef de Zomer' evenement is van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Je kunt meedoen met verschillende activiteiten rondom vlinders, bloemen en bijen. Zo kun je een bloemenpers maken, weven met grassen, een insectenhotel maken, vlinderplantjes kopen en luisteren naar spannende verhalen over insecten. Ook kom je alles te weten over het leven van honingbijen en bij zonnig weer kun je door speciale telescopen naar de zon kijken. Deskundigen geven graag uitleg over wát je dan precies ziet. Voor de kleintjes is er een zomerspeurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar zomerse attributen. Door het inleveren van het juiste antwoord maken kinderen kans op een leuk prijsje.

Wil je meer insecten naar je tuin lokken? Dan is het de moeite waard om de expositie over biodiversiteit te bezoeken. Even afkoelen na alle activiteiten? Er zijn wandelroutes door het Asserbos van verschillende afstanden, struin rond bij de kinderboerderij of leef je uit bij de waterspeelplaats.