Tekst: Redactie Noorderland | Foto: Natuurmonumenten – Pauline Joosten
Je hebt ze vast weleens gezien, van die prachtige taarten met viooltjes en allerlei andere soorten kleurrijke bloemen. Bloemen die je gewoon kunt eten! Ook jij kunt dit soort bloemen in de tuin planten. Tijdens deze workshop leer je alles over eetbare bloemen én kun je ze zelf proeven.
Op donderdag 1 en zaterdag 10 augustus vertelt Leah Groeneweg samen met Natuurmonumenten alles over eetbare bloemen en planten uit de omgeving. Je leert welke bloemen precies eetbaar zijn en hoe je ze herkent. Hondsdraf, duizendblad en viooltjes kennen we waarschijnlijk allemaal, maar wist je ook dat je deze kon eten? Ze worden gebruikt in salades als echte smaakmakers en gezonde groenten. Onder leiding van Leah van In Het Wilde Weg ontdek je het eten uit de natuur. We maken een korte wandeling rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen en plukken wilde bloemen en kruiden. Daarna maken we een heerlijke kruiden en bloemenspread, wildplukpesto en een bloementhee. Op donderdag 1 augustus begint de workshop om 10.30 uur en zaterdag 10 augustus om 13.30 uur. De workshops zijn leuk voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders. Vooraf aanmelden is nodig en kan via de website van Natuurmonumenten.
Aanmelden en informatie: www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.