Lifestylemagazine over Noord-Nederland

29 augustus: Boekpresentatie Lévi Weemoedt

Donderdagavond 29 augustus om 20.00 uur presenteert Lévi Weemoedt zijn nieuwe verhalenbundel De scherven van het geluk bij Van der Velde Boeken Assen.

Tekst: Van der Velde Assen | Foto: Arie Wapenaar

Donderdagavond 29 augustus om 20.00 uur presenteert Lévi Weemoedt zijn nieuwe verhalenbundel De scherven van het geluk bij Van der Velde Boeken Assen. Aansluitend is er gelegenheid om met de auteur is gesprek te gaan en het boek te laten signeren.

Terug van weggeweest – in deze drie woorden valt de wederopstanding van Lévi Weemoedt het beste te vatten. Jarenlang was zijn werk een geheimtip onder bevlogen literatuurkenners; maar dankzij de bloemlezing Pessimisme kun je leren! en twee optredens in De Wereld Draait Door beleefden zijn verzen een stormachtige comeback in de boekhandel.

Op donderdag 29 augustus zal zijn nieuwe verhalen bundel De scherven van het geluk feestelijk gepresenteerd worden bij Van der Velde Boeken Assen. Na een kort interview door onze huisinterviewer Walter Schlundt Bodien zal Weemoedt voordragen uit zijn nieuwe bundel en is er alle gelegenheid om het boek te laten signeren. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk (1948), is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor pubiek ten gehore brengt. Daarnaast schreef hij de roman De ziekte van Lodesteijn, een ‘minor classic’, aldus de kritiek. In 2014 verscheen de bundel Met enige vertraging, en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing Pessismisme kun je leren! samen, die vrijwel meteen een bestseller werd.

Datum: donderdag 29 augustus

Aanvang: 20.00 uur ( inloop vanaf 19.30 uur)

Locatie: Van der Velde Boeken Assen

Entree: € 5,-

Aanmelden is verplicht i.v.m catering en capaciteit : 0592-317519 of assen@boekhandelvandervelde.nl)