Lifestylemagazine over Noord-Nederland

29 september: Tuin- en Smaakmarkt Dwingelderveld

Op zondag 29 september is de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld.

Tekst en beeld: Natuurmonumenten

Op zondag 29 september vindt de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld plaats. Op deze kleine markt worden onder andere planten, kunst en lekkernijen verkocht. Ook zijn er allerlei andere leuke activiteiten en bezienswaardigheden. 

De Tuin- en smaakmarkt wordt ieder jaar georganiseerd door Natuurmonumenten. Liefhebbers van tuinieren kunnen er onder andere stekjes kopen uit de vlindertuin. Vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk planten te stekken en staan met een kraampje op de markt om deze te verkopen. Ook worden er allerlei streekproducten verkocht zoals jam, honing en andere lekkernijen. 

Tijdens de markt kunnen kinderen zich vermaken in de speelnatuur van OERRR onder leiding van een ervaren boswachter. Kinderen pompen water op met de waterpomp en gaan op ontdekkingstocht in het wilgenhuttendorp. Daarnaast is er bij het bezoekerscentrum een ruime keuze uit speurtochten voor alle leeftijden. Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een leuke wandeling door het Dwingelderveld. Om 14.00 uur vertrekt een gids van Natuurmonumenten met de ‘Wandeling met de boswachter’. Wie mee wil met deze excursie kan zich vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Tijdens de tuinmarkt zijn er ’s middags twee tuinconcerten aan de Benderse 17. Vanaf 12.00 uur kunnen liefhebbers daar kaartjes kopen en meer informatie krijgen over deze concerten.