Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nederland een van de beste reisbestemmingen ter wereld

Lonely Planet, bekend van de populaire reisgidsen en internationale magazines, roept Nederland uit tot een van de beste landen om te bezoeken in 2020.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Marc Venema / Shutterstock

Lonely Planet, bekend van de populaire reisgidsen en internationale magazines, roept Nederland uit tot een van de beste landen om te bezoeken in 2020. Daarbij roepen ze internationale reizigers op om Amstersterdam eens links te laten liggen en hun horizon te verbreden naar onder andere Groningen-stad en de Waddeneilanden.

Nederland heeft de zevende plek weten te bemachtigen in de top 10-lijst van beste landen. Op nummer één staat Bhutan. Engeland staat op de tweede plek, gevolgd door Noord-Macedonië op nummer drie. Een van de redenen dat Nederland zo goed scoort is het feit dat we in 2020 75 jaar vrijheid vieren sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat maakt vooral april en mei extra feestelijk, dankzij Koningsdag en Bevrijdingsdag. Ook het Eurovisiesongfestival in Rotterdam telt mee voor de score.

Noorderland is natuurlijk extra trots dat Groningen en de Waddeneilanden benoemd worden door Lonely Planet. Hoofdredacteur van Lonely Planet magazine Nederland, Linda Ismaili, wijst ook Nederlanders op het feit dat ons land een prachtig vakantieland is: 'Er is in ons land nog zó veel meer te beleven. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in minder bezochte steden als Groningen, Maastricht en Eindhoven – en in de prachtige natuurgebieden die Nederland rijk is, zoals de Wadden en de Veluwe. Ik hoop dat reizigers én Nederlanders hierdoor aangemoedigd worden om nog meer van het land te ontdekken.' Ook Jos Vranken, algemeen directeur NBTC Holland Marketing benoemt de historische binnensteden van onder andere Groningen en Arnhem.

We hopen dat reizigers dankzij deze top 10-plek ook het noorden weten te vinden, naast de al populaire vakantiebestemmingen als de Wadden. De Best in Travel-lijst van Lonely Planet wordt zorgvuldig samengesteld door een professionele jury van reisexperts. Deze editie onderstreept met name duurzame reiservaringen voor 2020, om er zeker van te zijn dat reizigers een positieve impact hebben, waar ze ook naartoe gaan.

Lees meer over alle bestemmingen op www.lonelyplanet.nl/best-in-travel