Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Naar de bollen in Groningen: rijd langs de tulpenvelden

Er zijn diverse wandel-, fiets- en autoroutes uitgestippeld.

Tekst: rotaryclub Het Hogeland, redactie Noorderland | Foto boven: rotaryclub Het Hogeland

Wat is een voorjaar zonder kleurrijke bloemen? Juist, lang niet zo mooi. Om volop te genieten van alle kleurenpracht wordt op zaterdag 27 april – op Koningsdag – Naar De Bollen georganiseerd. Tijdens dit ééndaagse evenement maak je een mooie tocht langs de bollenvelden in de Groningse streek Het Hogeland op de fiets, te voet of met de auto of motor! 

Voor ieder wat wils

Rotaryclub Het Hogeland organiseert dit evenement al voor de achtste keer en altijd eind april. Voor fietsers is er een route van 35 kilometer uitgestippeld; auto's en motoren volgen een route van 65 kilometer.

Liever wandelen? Dan kun je kiezen uit een tocht van 10, 20, 30 of zelfs 40 kilometer. Alle routes worden vooraf op een routekaart met -beschrijving aangeboden. Ook worden de wandel- en fietsroutes onderweg met pijlen aangegeven.

Alle tochten gaan onder andere langs de Rensumaborg, waar 's middags mensen – speciaal voor Koningsdag – in vorstelijke kostuums rondlopen en in oude rijtuigen rijden. Ook kom je langs de kenmerkende blauwwitte Mariakerk in Uithuizermeeden.

De Mariakerk in Uithuizermeeden. Foto: Stella Dekker Fotografie - Marketing Groningen

Wandelaars worden onderweg extra vermaakt: zij komen leden van theatergroep Opnieuw tegen. Zij staan ook tussen 14.00 en 16.00 uur bij de finish om wandelaars op feestelijke wijze over de eindstreep te halen.

Meedoen? Je kunt vooraf een ticket voor een van de routes kopen via de website, maar de tickets zijn ook op de dag zelf bij het startpunt beschikbaar. Alle routes beginnen vanaf 07.30 uur bij Kruize Bloembollen aan de Hoofdstraat 264 in Uithuizermeeden.

De smaak te pakken? Meer tulpen bekijken? In de Noordoostpolder vindt tot en met zondag 5 mei het jaarlijkse Tulpenfestival plaats. Daarover schreven we dit artikel.

Voor een goed doel

De opbrengst – de inschrijfgelden en sponsorbijdragen – van Naar De Bollen gaan volledig naar het goede doel. Dit jaar heeft de rotaryclub gekozen voor Stichting Leergeld Het Hoogeland. Deze stichting helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen, onder andere met schoolspullen, fietsen, verjaardagscadeaus en sportmogelijkheden.