Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Bijzonder: CNN tipt Schiermonnikoog als topeiland in Europa

Ben jij het hier ook mee eens?

Old lighthouse on the dutch isle Schiermonnikoog

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock

Opvallend nieuws: de Amerikaanse omroep CNN tipt Schiermonnikoog als een van de beste eilanden in Europa om 'te ontsnappen aan de drukte en dichter bij de natuur te komen.' Waardoor staat ons kleinste Waddeneiland opeens in de spotlights van de "States"?

Schiermonnikoog is de kleinste van de vijf Waddeneilanden die ons land telt. Onder Nederlanders en onze Duitse buren is het een populaire vakantiebestemming, maar Amerikanen zien we toch wat minder vaak langskomen in het Waddengebied. Toch heeft CNN nu het kleine eiland uitgelicht: hoe zit dat precies?

CNN over Schiermonnikoog

Op de website van de Amerikaanse omroep heeft CNN een artikel gepubliceerd over de beste eilanden van Europa 'om te ontsnappen aan vrijwel iedereen.' Geen Ibiza of Santorini in dit lijstje dus, maar juist eilanden waar je volgens de Amerikanen 'dichter bij de natuur kunt komen.'

Schiermonnikoog is volgens CNN 'een van de meest vredige eilanden van Europa.' Het eilandje in de Waddenzee heeft maar 950 inwoners en is voornamelijk een natuurgebied. Niet alleen de duinen en bossen, maar vooral ook de 'ongerepte' stranden worden bejubeld door de Amerikaanse omroep.

CNN roemt de 'ongerepte' stranden van Schiermonnikoog.

Weinig te doen

In een interview met Annemarieke Romeijn, die een vakantiehuisje heeft op het eiland, citeert CNN dat er 'weinig te doen is op het eiland.' Dat klinkt op het eerste gezicht niet heel positief, maar 'dat is precies de charme' van het eiland, aldus Romeijn. Ook de weinige auto's op Schiermonnikoog worden door CNN genoemd: alleen bewoners mogen er rondrijden.

De Amerikaanse omroep heeft nog een paar tips over wat er wél te doen is op het eiland. Denk aan activiteiten als kitesurfen, fietsen en hiken over de vele routes. In ieder geval komt Schiermonnikoog er zeker niet bekaaid vanaf. We vragen ons vooral af of de Amerikanen de naam van het eiland ook goed kunnen uitspreken.

Cultuur
  • The old lighthouse on the dutch isle Schiermonnikoog