Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De top 5 smart home producten van 2024

Een handig lijstje.

Man is Adjusting a  temperature using a tablet with smart home a

Foto: Adobe Stock

In 2024 hebben smart home producten een aanzienlijke evolutie ondergaan. Deze technologische vooruitgang heeft ons leven gemakkelijker en efficiënter gemaakt dan ooit tevoren. In dit artikel zullen we de top 5 smart home producten van 2024 bekijken die je niet mag missen. 

  1. Slimme thermostaten

Een van de meest indrukwekkende innovaties van 2024 is de nieuwe generatie slimme thermostaten. Deze apparaten passen zich niet alleen aan je levensstijl aan, maar gebruiken ook geavanceerde algoritmen om je energieverbruik te optimaliseren. Zo bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een groenere toekomst. 

  1. Intelligente beveiligingssystemen

De beveiliging van je huis staat centraal in slimme woningautomatisering. De nieuwste beveiligingssystemen in 2024 zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie die verdachte activiteiten kan detecteren en onmiddellijk waarschuwt. Hierdoor kun je met een gerust hart van huis weggaan, wetende dat je huis optimaal beschermd is. 

  1. Geavanceerde keukenapparaten

Slimme keukenapparaten hebben in 2024 een grote stap voorwaarts gezet. Ze kunnen via spraakbesturing worden bediend en bieden receptsuggesties op basis van de ingrediënten die je hebt. Bovendien kunnen ze zelfs je boodschappenlijstje bijwerken, waardoor koken moeitelozer wordt dan ooit tevoren. 

  1. Intelligente verlichting

Slimme verlichtingssystemen in 2024 gaan verder dan alleen het in- en uitschakelen van lichten. Ze kunnen de sfeer in je huis aanpassen door kleuren en helderheid te regelen. Bovendien gebruiken ze bewegingssensoren om onnodig energieverbruik te verminderen, wat goed is voor zowel het milieu als je portemonnee. 

  1. Spraakgestuurde assistenten

Spraakgestuurde assistenten blijven de kern vormen van slimme woningen in 2024. Deze AI-aangedreven assistenten, zoals de opvolger van de huidige generatie, integreren naadloos met al je slimme apparaten. Je kunt eenvoudig je huis bedienen en informatie opvragen met slechts je stem. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een externe partner.