Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Een lekkere variant: zo maak je witte glühwein

Weer eens wat anders!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Recipes From Europe
Hot drink for New Year, Christmas or autumn holidays. Mulled cider or spiced tea or mulled white wine with lemon, apples, cinnamon, anise, cloves.

Tekst: Dingen voor Vrouwen | Foto: Adobe Stock 

De traditionele, rode glühwein kennen we allemaal wel, maar wist je dat er ook een witte variant bestaat? Witte glühwein is net zo lekker en is ook nog eens erg gemakkelijk te maken, want je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Een heerlijk winter drankje met een leuke twist dus; aan de slag! 

Ingrediënten:

voor zes personen

  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen
  • 2 flessen droge witte wijn
  • 4 kaneelstokjes + extra ter garnering (optioneel)
  • 50 milliliter sinaasappelsap
  • 6 kruidnagels
  • 50 à 80 gram kristalsuiker
  • 50 milliliter rum
  • 4 stukjes steranijs

Zo maak je witte glühwein:

  • Maak de sinaasappels en citroenen goed schoon en snijd in plakken.
  • Doe alle ingrediënten in een grote pan. Doe de deksel op de pan en zet de pan op een laag vuur.
  • Laat de pan 30 minuten op het vuur staan voor een milde smaak, en 45 minuten voor een intensere smaak. Roer de wijn regelmatig door.
  • Let op: het is belangrijk dat je de wijn niet laat koken. Doe je dat wel? Dan verdampt de alcohol.
  • Proef de glühwein en voeg eventueel nog wat extra suiker toe als dat nodig is.
  • Verdeel de glühwein over de mokken of glazen en serveer eventueel met een kaneelstokje. Geniet ervan!