Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Hebben: nieuwe reisgids over Friesland nu beschikbaar

Leuk voor trotse inwoners en nieuwsgierige toeristen.

Tekst: mo’media bv, time to momo | Fotografie: Lydia Annema 

Of je nu woont, er vaak vakantieviert of er pas voor het eerst komt: in Friesland valt nog genoeg te ontdekken. Daarom heeft uitgeverij Time to Momo een nieuwe reisgids over de Friese provincie uitgebracht. Aan de hand van honderden uittips – samengesteld door Friese (oud-)inwoners – beleef je de leukste plekken, natuurgebieden, culturele hoogtepunten en culinaire adressen van Fryslân. Eerder verscheen al een Groningse reisgids van de populaire reisuitgever. 

Het Friese geluksgevoel

Schaatsen, dromen over Elfstedentochten, sûkerbôle eten, de Friese Elfstedenstadjes bezoeken, vakantievieren op de Waddeneilanden... In provincie Friesland raak je niet snel uitgekeken. Dat laten schrijfster Lotte van der Meij uit Joure en fotograaf Lydia Annema uit Burgum je zien in de nieuwe Friesland-reisgids van Time to Momo.

Door middel van tientallen reistips willen zij de lezers graag kennis laten maken met het typische geluksgevoel van de Friezen. Daarbij hebben ze de hulp gevraagd van een handjevol Friese locals die de provincie als hun broekzak kennen. Zo deelt onder andere ELLE-hoofdredacteur Anke de Jong uit Gorredijk haar favoriete adressen.

De nieuwe gids is vanaf nu online en in de (lokale) boekhandel verkrijgbaar voor €23,99.

Tientallen uittips

De nieuwe reisgids neemt je mee naar de Friese hoofdstad Leeuwarden, naar watersportstad Sneek, het historische Dokkum, maar ook naar havenstad Harlingen en de kleinste Friese Elfstedenstad: Sloten. Het boekje tipt allerlei culturele hotspots, hippe winkels, bierbrouwerijen, wijngaarden, musea en veel andere leuke adressen.

Daarnaast wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij de rijke natuur van Friesland, zowel op land als op en rond het water. Veelzijdige natuurgebieden, met allerlei fiets- en wandelroutes, worden getipt, net zoals adressen waar je bijvoorbeeld een bootje kunt huren waarmee je de Friese wateren op eigen houtje kunt verkennen.

Ook wordt in de gids aandacht geschonken aan de vier Friese Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Kortom, dit nieuwe boek is een handig leidraad voor jouw vakantie, weekendje weg of dagtrip naar Friesland!