Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Tuurlijk, het is leuk om uit te pakken, maar soms heb je zin in iets gemakkelijks: deze zalm uit de airfryer is dan ideaal. En door deze bereiding blijft dit recept ook nog eens vetarm. Bovendien is het zoet-pittige sausje dat je erbij serveert in een mum van tijd klaar en zorgt het ervoor dat je zalm nét even anders smaakt dan normaal. Aan de slag!
Ingrediënten:
- 3 zalmfilets (ongeveer 2.5 cm dik)
- 1,5 el koriander
- 0,5 el kurkuma
- 0,5 el chilipoeder
- 1 el chilivlokken
- 85 gr honing
- Snuf peper en zout
Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock Een keukenapparaat dat uit veel Nederlandse huishoudens niet meer weg te denken is: de airfryer. Je kunt ermee heerlijke broden en aardappeltjes bereiden, maar wist je dat je er ook taarten in kunt bakken? Noorderland ging aan de slag met dit gemakkelijke recept voor een appeltaart. Even bereiden, in […]
Snel maar heerlijk: zo maak je appeltaart uit de airfryer
Zo bereid je zalm in de airfryer:
- Verwarm de honing 10 seconden in een hittebestendige kom in de magnetron.
- Voeg dan de kurkuma, koriander, chilipoeder, chilivlokken en het zout en de peper toe aan de verwarmde honing. Roer goed door totdat alles is gemengd.
- Was de zalmfilets en dep de zalm droog. Smeer de filets dan in met de honing-chilisaus. Zorg ervoor dat ook de zijkanten met de saus zijn bedekt.
- Doe de zalmfilet in de airfryer op 200 graden en bak gedurende 12 minuten. Eet smakelijk!