Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Een niet te missen klassieker uit de Nederlandse keuken: boterkoek. Niet de meest gezonde snack, maar lekker is-ie wel! Je kunt deze koek natuurlijk in de oven maken, maar je kunt ‘m óók heel gemakkelijk en snel in de airfryer bereiden. Wij leggen je uit hoe. Aan de slag!
Ingrediënten:
- 125 gram bloem
- 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gram suiker
- 1 ei (losgeklopt)
- halve theelepel vanille-extract
- halve theelepel citroensap
- snufje zout
Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock Een keukenapparaat dat uit veel Nederlandse huishoudens niet meer weg te denken is: de airfryer. Je kunt ermee heerlijke broden en aardappeltjes bereiden, maar wist je dat je er ook taarten in kunt bakken? Noorderland ging aan de slag met dit gemakkelijke recept voor een appeltaart. Even bereiden, in […]
Snel maar heerlijk: zo maak je appeltaart uit de airfryer
Zo maak je boterkoek uit de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Klop de roomboter zacht met een handmixer en voeg de suiker toe. Meng dit goed tot een luchtig mengsel.
- Voeg vervolgens het grootste gedeelte van het losgeklopte ei, vanille-extract, citroensap, zout en bloem toe en meng dit goed door het deeg heen.
- Bekleed een bakblik – dat in de airfryer kan – met bakpapier en verdeel het beslag hierin.
- Druk het beslag plat met de bolle kant van een lepel. Bestrijk dan de bovenkant van de koek met de rest van het losgeklopte ei en maak met een vork een mooi motief in de koek.
- Bak de boterkoek in 13 à 15 minuten in de airfryer.
- Laat de koek goed afkoelen voordat je ‘m serveert.