Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x heel luxe overnachten in Noord-Nederland

Laat je in de watten leggen bij déze adressen.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld accommodaties

Een keer écht uitpakken? Of iets bijzonders te vieren? Trakteer jezelf – en je dierbaren – op een luxe overnachting bij een van deze bijzondere plekken in Noord-Nederland. Hier weet je namelijk zeker dat je goed verwend wordt. 

Prinsenhof in Groningen

Het viersterren boetiekhotel Prinsenhof, gevestigd in een van de oudste panden van Groningen, ligt praktisch aan de voet van de Martinitoren. Hartje stad dus! In dit hotel komen historie en pure luxe op prachtige wijze samen, zowel in de 34 suites van het hotel als in de gemeenschappelijke ruimtes. Het Prinsenhof heeft namelijk ook twee restaurants waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Vergeet ook niet om een kijkje in de aangrenzende Prinsentuin te nemen; een pareltje in Stad!

Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag

In de bossen van Beetsterzwaag vind je een van de best bewaarde geheimen van Friesland: Landgoed Lauswolt, een plek waar je koninklijk kunt lunchen, dineren en overnachten. Geniet tijdens je bezoek aan dit hotel van sterrenrestaurant De Heeren van Harinxma en van alle faciliteiten die de luxe suites te bieden hebben. Vanuit de kamers heb je tevens prachtig uitzicht over het landgoed.

Brinckerduyn in Appelscha

Wie zich in alle luxe wil terugtrekken is bij Brinckerduyn in Appelscha aan het juiste adres. Dit kleinschalige vakantiepark, met Nationaal Park Drents-Friese Wold als achtertuin, biedt gasten alle ingrediënten voor een relaxte vakantie in eigen land. Je vindt hier royale vakantiehuizen – voor twee tot zes personen – mét privézwembad, -sauna en luxe badkamers en slaapkamers. Tevens is de keuken van alle gemakken voorzien. Hier kun je namelijk je eigen bier tappen en haal je je wijntje "gewoon" uit de gevulde wijnklimaatkast. Voor de echte hobbykoks staat er zelfs een Big Green Egg-barbecue op het terras.