Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Met deze 3 simpele trucjes maak je stamppot nóg lekkerder

Super simpel, maar een groot verschil!

Rustic cuisine with “Boerenkool spamppot” or smoked sausage cabbage, traditional Dutch food. With a typical Dutch plate. stamppot boerenkool .

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Boerenkool, hutspot, andijviestamppot... nu de R weer in de maand zit, kunnen we geen genoeg krijgen van heerlijke, winterse stamppotten. Welke variant je ook maakt: met deze drie simpele trucjes maak je je favoriete stamppot nóg lekkerder. Aan de slag! 

Voeg aardappel-kaaspuree toe

Een lekkere stamppot valt of staat met goeie aardappelpuree. Daarom voegen we vaak een klontje boter aan de puree toe om ‘m wat smeuïger te maken. Een andere, smakelijke manier om je stamppot nog smeuïger te maken, is om wat kaas aan je aardappelpuree toe te voegen. Kaas is bovendien een heerlijke smaakmaker in veel verschillende stamppotten. Win-win dus!

Vervang de melk

Als je aardappelpuree voor de stamppot maakt, gebruiken de meeste mensen vaak ook een beetje melk. Maar vervang de melk eens door een scheut koffiemelk of zelfs (kook)room om ‘m nog romiger te maken.

Gebruik extra smaakmakers

Wie de stamppot een kick wil geven, kan bijvoorbeeld een beetje sambal gebruiken of in plaats van geraspte kaas brie toevoegen. Daarnaast kun je allerlei extra groenten gebruiken. Snipper een ui, snijd champignons, paprika en een rood pepertje in stukjes en bak in een beetje boter. Bak eventueel ook wat spekjes mee. Garneer de gebakken groenten – en spekjes – over je stamppot en aanvallen maar!