Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5 hotspots in Groningen-Stad die je niet wilt missen

Ben jij hier weleens geweest?

Martinikerk, Groningen, Groningen Province, The Netherlands

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: Marketing Groningen, eigen beeld, Adobe Stock

Dompel je onder in de stad die nooit slaapt. Gewoonweg Stad, zoals de Groningers liefkozend zeggen. Tienduizenden studenten kleuren de dynamische “metropool” van de provincie en daarmee is dit de jongste stad van ons land. Tegelijk heeft Groningen nog dat genoeglijke dorpse van doe-maar-gewoon, wat maakt dat iedereen zich er thuis voelt. Ontdek het ook: stap in de smeltkroes van bijzondere winkels, goeie restaurants en kroegen zonder eindtijd. 

Laif & Nuver

Hoe “Grunnings” wil je het hebben...? Laif & Nuver (zeg maar lief en aardig) is een bijzondere winkel in lifestyle, cadeauartikelen en woondecoraties aan de Rode Weeshuisstraat. Oftewel in hip Engels: een soulstore.

De Sigaar

Een bruine kroeg met de allure van een grand café, dat is De Sigaar (Hoge der A) ten voeten uit. Het is lekker borrelen met uitzicht op de gracht met daaraan zij aan zij monumentale pakhuizen, maar je kunt er ook een prima hapje eten!

H. Witting & Zoon

Al sinds 1876 is deze hoeden- en pettenwinkel een begrip in Stad: H. Witting & Zoon huist in een klassiek pand maar herbergt een trendy collectie uit alle windstreken voor dames en heren. Ook hét adres voor stropdassen, vlinderstrikken, sjaals en handschoenen.

Wolthoorn & Co

Café Wolthoorn & Co bestaat nu precies 100 jaar. Waai binnen voor een borrel met een blokje kaas of worst. Het is als thuiskomen in deze sfeervolle bruine kroeg met z’n klassieke biljart. Kijk je ogen uit bij kunst en poëzie van Groninger grootheden als Olga Wiese, Driek van Wissen en Jean Pierre Rawie.

Wadapartja

Wadapartja (op en top lokaal!) heeft intussen twee vestigingen in hartje stad: aan het Zuiderdiep en de Westerhaven kun je de hele dag wat eten, drinken, borrelen én terloops nog iets leuks scoren. Alles wat je ziet – of waarop je zit – is namelijk te koop.