Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Komt dat zien: bijzondere tall ships meren aan in Delfzijl

En op deze datum zijn ze te bewonderen!

Sailing ship

Tekst: DelfSail '24 | Foto: Adobe Stock

Twee Spaanse tall ships meren 21 augustus aan in de haven van Delfzijl. Nieuwsgierige bezoekers kunnen dan aan boord een kijkje nemen, om zo alvast een voorproefje op DelfSail, een maritiem evenement dat in 2024 georganiseerd wordt, te krijgen. 

Historische schepen in Delfzijl

Het gaat om de houten replica Galeon Andalucia (47 meter) en de driemastschoener Pascual Flores (43 meter). De schepen zijn eigendom van de stichting Fundacion Nao Victoria. Deze stichting is gespecialiseerd in het bouwen van houten replica’s en het herstellen van historische schepen.

Europese tour

Beide schepen maken momenteel een Europese tour om de bekendheid van de stichting – en hun schepen – in West-Europa te vergroten. De schepen zijn daarom straks ook geopend voor publiek: geïnteresseerden kunnen via deze website kaartjes voor een rondleiding bestellen. Ook kan men ter plekke een ticket kopen. Vooraf bestellen wordt echter aangeraden om lange wachtrijen te voorkomen.

De tickets zijn een eenmalig bewijs van toegang en geven recht op een rondleiding bij beide schepen. Let wel, deze zijn vanwege het hout en de vele trappen niet toegankelijk met rolstoelen, rollators of kinderwagens. Het wordt aangeraden om platte schoenen met goede zolen te dragen.

De schepen vertrekken weer op 4 september.