Lifestylemagazine over Noord-Nederland

7x fijne adressen in Harlingen

Ideaal voor een dagje uit of als je een keer te vroeg voor de boot bent.

January 10, 2020. H. Aartsengel Michael kerk - Church by the water canal in winter

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock 

We kennen Harlingen allemaal als een bekende opstapplaats naar de Waddeneilanden. Maar deze havenstad heeft nog véél meer te bieden. Ga met ons mee op pad in deze Friese Elfstedenstad en ontdek de leukste adressen die zeker een bezoekje waard zijn.

Homminga’s Fijne Winkeltje

Delicatessenzaak Homminga’s is al jaren een begrip in Harlingen, want voor lekkere broodjes, hapjes of kazen ben je hier aan het juiste adres. Scoor wat lekkers voor onderweg, of om thuis van te genieten. Vergeet niet om ook bij de Friese streekproducten, zoals Fryske keatsballen of fierljepstokken, te snuffelen.

Het BrouwDok

In de Nieuwe Willemshaven vind je het BrouwDok, een bierbrouwerij en proeflokaal in één. De mannen van BrouwDok maken hier met veel passie smakelijke bieren die je meteen bij hen kunt proeven én kopen, want een biertje van het BrouwDok is een geschikte souvenir voor thuis.

't Havenmantsje in Harlingen

’t Havenmantsje

Een culinaire hotspot die in dit lijstje niet mag ontbreken: ’t Havenmantsje. Dit gerenommeerd restaurant – gevestigd in een monumentaal pand aan de haven – mag zich een van de beste van Nederland noemen. Schuif in ’t Havenmantsje aan voor een hoogstaande lunch of diner, onder andere gemaakt van ingrediënten uit de Waddenzee en de kwelders.

Huuswurk

Op naar een leuk cadeau voor thuis? Bezoek dan eens Huuswurk, een stijlvolle woonwinkel waar design en ambacht samenkomen. Van handgemaakte gebaksbordjes uit Denemarken tot bijzondere ontwerpen van Hollandse bodem: je vindt het hier allemaal!

’t Zilt

Strandpaviljoen ’t Zilt is een plek waar de stad en het Wad samenkomen, dus strijk hier tijdens een bezoekje aan Harlingen zeker even neer. Neem plaats op het terras en geniet met een hapje en drankje van het uitzicht over zee. Ook bij minder weer is ’t Zilt het bezoeken waard: je zit dan lekker binnen bij de open haard. 

Binnen en Buiten

De naam verklapt het eigenlijk al: bij deze woonwinkel scoor je de leukste hebbedingen voor binnen én buiten. Van huishoudelijke items tot lekkere verzorgingsproducten en van handig tuingereedschap tot hippe woonaccessoires: Binnen en Buiten heeft een groot assortiment, geschikt voor jong en oud.

Koks en Keukenmeiden

Of je nu de sterren van de hemel kookt of gewoon een gezellige hobbykok bent: stap sowieso even binnen bij Koks en Keukenmeiden, de gezelligste kookwinkel van Harlingen. Hier vind je de mooiste keukenspullen, serviezen, kookboeken en allerlei lekkernijen, zoals truffelzout en speciale oliën.