Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x zomerse boekentips

Laat de vakantie maar beginnen!

Campingurlaub

Vier de zomer met het leukste leesvoer over het buitenleven! Wij geven je drie zomerse boekentips.

theetuinen fietsgids

De theetuinen fietsgids van Nederland

Er is weinig fijners dan tijdens een lange wandeling of fietstocht jezelf belonen voor het harde werk met een lekker kopje koffie of thee op een terras, het liefst met een stukje huisgemaakte taart erbij. Dat weten ook reisgidsmakers Marlou Jacobs en Godfried van Loo, die met hun nieuwe fietsgids de gezelligste theetuinen van Nederland in het zonnetje zetten. De theetuinen fietsgids van Nederland bundelt 50 verschillende routes door heel Nederland die langs 125 verschillende theetuinen leiden. De routes maken gebruik van de fietsknooppunten en zijn gemakkelijk te volgen, verder krijg je in het boek allerlei tips voor handige startplekken, parkeerplaatsen en bezienswaardigheden. 

Marlou Jacobs en Godfried van Loo | REiSREPORT | €23,95

Overkanters

Texel is de wereld in het klein, aldus Arthur Oosterbaan, conservator en natuurgids op het eiland. In zijn boek Overkanters – Verhalen van een eigenzinnige natuurgids op Texel tekent hij een portret op van de natuur van het grootste Waddeneiland van Nederland. Het verhaal begint bij de vroegste geschiedenis van Texel, in de gletsjertijd, en leidt via de recente geschiedenis naar het nu. De natuurgids laat zien hoe de natuur verandert en hoe de bewoners en bezoekers daarmee omgaan. Een heerlijk leesboek voor toeristen én Texelaars!

Arthur Oosterbaan | Uitgeverij Noordboek | €14,90

Ultiem buitengeluk

Dol op kamperen en kun je nog wel wat inspiratie voor je volgende vakantie gebruiken? In Ultiem buitengeluk zetten Marleen Brekelmans en Lotte Jongepier maar liefst 50 unieke adressen in Nederland en België op een rijtje waar je zonder twijfel een onvergetelijke vakantie beleeft. Of je nu bij de eerste zonnestralen de tent alweer afstoft, of je liever wat luxe logeert: het boek biedt tips voor elk type natuurliefhebber. Want dat is de belangrijkste overeenkomst tussen al deze logeeradressen: ze staan allemaal in de natuur. Hier kan het buitengeluk niet op!

Marleen Brekelmans en Lotte Jongepier | Kosmos Uitgevers | €20

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock, REiSREPORT, Uitgeverij Noordboek, Kosmos Uitgevers