Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3 boeken boordevol inspiratie voor de leukste uitstapjes

Met deze boeken hoef je je geen dag te vervelen!

Hindeloopen, Friesland province, The Netherlands

De zomer komt eraan! Wat is er dan leuker om er een dagje (of langer) op uit te gaan? Wij tippen je drie boeken vol met inspiratie voor de leukste uitstapjes, wandelingen en roadtrips deze zomer. 

12 korte roadtrips door Nederland

Een fijne afspeellijst aan en de voet op het gaspedaal: roadtrips zijn een van onze favoriete manieren om nieuwe plekken te ontdekken. En daarvoor hoef je natuurlijk helemaal niet naar een ver buitenland. Manon van den Oort laat in 12 korte roadtrips door Nederland zien welke leuke routes in eigen land het ontdekken waard zijn. Wij werden direct enthousiast van de routes die door Groningen en Friesland lopen, maar ook de tochten wat verder weg zijn inspirerend, zoals door West-Friesland of langs de Hanzesteden. Het boek geeft niet alleen routes, maar ook allerlei tips voor waar je lekker kunt eten, bezienswaardigheden en overnachtingen, dus je hoeft je zeker geen seconde te vervelen! 

Manon van den Oort | Uitgeverij mo’media | €24,95

De mooiste plekjes in Drenthe en Friesland 

Op pad in de buurt maar nog op zoek naar een beetje inspiratie? De provinciegidsen van Marleen Brekelmans kunnen daarbij helpen. Er komen twee nieuwe gidsen in de serie uit: De mooiste plekjes in Drenthe en De mooiste plekjes van Friesland, waarin je de leukste adressen van de provincie ontdekt. Uniek overnachten, heerlijk uit eten of een bijzondere belevenis: laat je verrassen door de vele tips! 

Marleen Brekelmans | Uitgeverij Kosmos | €20 per gids

52 dagen wandelen langs het water

Nederland is een echt waterland en leent zich dus uitstekend voor een dagje uit aan het water. Ellie Brik beschrijft in haar boek 52 dagen wandelen langs het water voor elke week van het jaar een mooie wandeling. De wandelingen hebben één belangrijke overeenkomst: ze zijn allemaal in de buurt van water. Met de routes kom je langs de zee, meren en rivieren én langs tal van bijzondere bezienswaardigheden, musea en leuke koffietentjes en restaurants. Naast duidelijke routeomschrijvingen en wandelkaarten, krijg je ook aanwijzingen voor hoe je op de startlocatie komt en een tip voor een leuke overnachting in de buurt. 

Ellie Brik | Uitgeverij mo’media | €23,50

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock

Cultuur
  • Zicht op Hindelopen met de grote kerk