Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Eropuitspecial van Noorderland ligt nu in de winkels!

Ontdek de leukste plekjes van het noorden met deze speciale editie.

Tekst en foto: redactie Noorderland 

De nieuwste editie van lifestylemagazine Noorderland is uit! Een heuse Eropuitspecial wel te verstaan, die helemaal in het teken staat van de mooiste routes en leukste plekjes in het noorden. Deze speciale editie is nu te koop in de winkels en onze webshop

Waar gaan we dit weekend naar toe? Een frisse neus halen in het bos? Uitwaaien op het strand? Cultuur snuiven in een oud stadje? Nu het weer lente is – en de zomer voor de deur staat –, gaan we graag op avontuur. Hét moment dus om ’ns een Eropuitspecial te maken, vonden wij op de redactie van Noorderland. Daarom ligt er nu een speciale Noorderland-editie in de winkels, vol inspiratie voor allerlei ontdekkingstochten in het noorden. 

Want hier valt zoveel moois te beleven. Zoals de Friese fotograaf Lydia Annema in haar interview – te lezen in de Eropuitspecial – zegt: ‘Ik sta me nog dagelijks te verbazen over al het fraais dicht bij huis. Zelfs al wóón je hier, dan loop je soms zomaar aan iets bijzonders voorbij.’ En dat kunnen wij alleen maar beamen. Zelfs wij, de redactieleden van Noorderland, worden nog iedere dag verrast door al het moois in onze eigen regio. 

Daarom stapten we voor dit nummer op de pedalen en ontdekten we onder andere de kleurrijke vlasvelden en het vissersverleden van Friesland. Verder reisden we terug in de tijd in Vesting Bourtange en gingen we op bezoek bij de boer in Drenthe. Daarnaast waren we de afgelopen maanden druk bezig met onze Noorderland-verkiezing ‘De mooiste plaats van Noord-Nederland 2023’. We vroegen onze lezers om te stemmen op je favoriete plek in het noorden. In de special vertellen we alles over de trotse winnaar, dus haal de editie snel in huis!