Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: monumentaal huis op Terschelling

Met prachtig uitzicht op het Wad!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Makelaardij Van Keulen Terschelling B.V. / Funda

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar ook gewoon om lekker bij weg te dromen. Deze week: een prachtig monumentaal huis in West-Terschelling, pal aan de Waddenzee. Een plek om verliefd op te worden! 

Een van de oudste straatjes

Wonen op een Waddeneiland, met de zee als achtertuin: het is voor sommigen echt een droom. Die droom kan werkelijkheid worden: sinds een paar weken staat er een prachtig authentiek pand op Terschelling te koop. De vrijstaande woning is gebouwd in 1860 en staat in een van de oudste straatjes van West-Terschelling, het grootste dorp op het eiland en ligt direct aan de Waddenzee. Vanuit het huis heb je geweldig uitzicht over het Wad en de haven. Zelfs de Brandaris, de oudste nog werkende vuurtoren van Nederland, is vanuit het huis goed te zien.

Terug naar toen

De woning is in 2007 gerenoveerd, maar veel authentieke details zijn bewaard gebleven. Zo heeft de woning een prachtige klokgevel en nostalgische stoepbankjes, die vroeger werden gebruikt om het bezoek op een comfortabele manier te laten wachten. En binnenin? De houten vloeren en balken, nautische details en mooie doorkijkjes maken het eilandgevoel compleet. Zelfs vanuit de woonkamer zie je de veerboot in de haven aanmeren.

Het gehele interieur bekijken? Alle foto's en de volledige beschrijving vind je op Funda.

Het huis heeft verder twee slaapkamers, één badkamer en een grote tuin. De vraagprijs? 675.000 k.k., maar daar krijg je wel meer dan 100 m2 aan woonplezier op een van de mooiste plekjes aan de Waddenzee voor terug.