Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x uittips voor het vroege voorjaar

Cute young lambs on pasture, early morning in spring.

Op straat en in tuinen worden we overal opgevrolijkt door krokussen, narcissen en sneeuwklokjes. Het vroege voorjaar is begonnen en daarmee is het hoog tijd om lekker naar buiten te gaan! We geven je zes uittips voor het voorjaar in Noord-Nederland. 

Open dag bij Tuingoed Foltz

Za 18 en zo 19 mrt | GR

Meeden: Nieuwe inspiratie opdoen voor je tuin? Of wil je meer weten over het beste gebruik van je tuingereedschap? Dan zit je goed bij de Goed-Gereedschap, Kruiden- en Clematisdagen van specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz, waar het tuinseizoen feestelijk wordt afgetrapt. Naast een uitgebreide collectie aan mediterrane kruiden, vroeg-voorjaarsbloeiers en zomerbloeiende bollen en knollen, worden er snoeidemonstraties gegeven en krijg je uitleg over de tuinklussen die nu gedaan moeten worden en met welk gereedschap je dit het beste kunt doen.

Kosten: gratis entree

Excursie in Cornjum

Za 18 en 25 mrt en 1, 8, 15 apr | FR

Cornjum: De Martenastate is een landgoed met een rijke historie en werd van de 15de tot ver in de 19de eeuw bewoond door Friese adel. Deze bewoners liepen maar wat graag met hun bezittingen te koop en om met hun tuin indruk te maken op hun bezoekers lieten ze stinzenplanten uit het buitenland aanplanten op hun land. De Martenastate heeft nog altijd een van de rijkste stinzentuinen die in het voorjaar een ware lust voor het oog is. Bewonder ‘m al wandelend tijdens een excursie begeleid door een bevlogen gids van It Fryske Gea.

Kosten: €4 p.p. voor niet-leden

Info: itfryskegea.nl

Vlootdag in Harlingen

Za 1 apr | FR

Harlingen: Begin april wordt het vaarseizoen op feestelijke wijze geopend met de jaarlijkse Vlootdag. Tijdens deze opening geniet je op de kades van Harlingen van een nautische markt, gevuld met gezellige muziek en heerlijk eten. Ook zijn er demonstraties van oude ambachten en kun je een aantal prachtige, historische schepen van dichtbij bekijken. Sommigen nemen je zelfs mee voor een kort vaartochtje over het Wad.

Tijd: 11.00-17.00 uur

Kosten: gratis toegang

Lammetjesdag in Ruinen

Zo 2 apr | DR

Ruinen:
Tijd voor beschuit met muisjes! Er zijn weer lammetjes geboren bij de schaapskudde van Ruinen en je kunt ze bewonderen op de jaarlijkse Lammetjesdag; de ideale manier om het voorjaar te vieren. Je mag de lammetjes bekijken, aaien of zelfs een flesje geven. Wedden dat er allerlei liefkozende kreten uit de schaapskooi vandaan komen? Genieten geblazen!

Tijd: 11.00-15.00 uur

Kom in de Kas

za 1 en zo 2 apr

Nederland: Zie met eigen ogen hoe alles groeit en bloeit in de Nederlandse kassen tijdens Kom in de Kas. Twee dagen lang zetten glastuinbouwers door het hele land hun deuren open voor publiek. Neem een kijkje achter de schermen bij allerlei innovatieve gewassen en teeltmethodes en neem deel aan een van de vele activiteiten die tijdens dit weekend worden georganiseerd. Op de website kun je zien welke bedrijven er bij jou in de buurt meedoen.

Fair in Loon

Zo 16 apr | DR

Loon: Halverwege april wordt er een landelijke fair in het Drentse oerdorp Loon georganiseerd. Verspreid over de erven van boerderijen en in oude schuren staan zo’n 90 standhouders met mooie producten uit de streek. Tussen het speuren door geniet je van gezellige (live)muziek en kun je op twee verschillende terrassen genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.

Tijd: 10.00-16.30 uur

Kosten: gratis toegang, parkeren €2,50

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: iStock

Uittips
  • Cute young lambs on pasture, early morning in spring. Symbol of spring and newborn life.