Ouderwets lekker: taart met advocaat en boerenjongens

Nostalgisch lekker!

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Taart met advocaat én boerenjongens: dat is natuurlijk een nostalgisch lekkere combinatie. Deze taart is daarom perfect voor als je eens wil uitpakken, want dit recept is overheerlijk. En helemaal handig: de taart hoeft niet in de oven; alleen even in de koelkast. Daarna kan het echte genieten beginnen. 


Ingrediënten:

  • 200 gram café noir-koekjes
  • 100 gram boter
  • 1 scheutje Tia Maria (of een andere koffielikeur)
  • 250 gram mascarpone
  • 90 gram suiker
  • 9 eetlepels advocaat (met dit recept maak je dit gemakkelijk zelf)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 375 milliliter slagroom
  • 5 eetlepels vocht van boerenjongens
  • 8 eetlepels uitgelekte boerenjongens

Zo maak je de taart met advocaat en boerenjongens:

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter en voeg dit samen met de koffielikeur toe aan de kruimels.
  2. Verdeel dan de kruimels met de bolle kant van een lepel over de bodem van een springvorm. Druk dit goed aan. Zet daarna de springvorm in de koelkast om op te stijven.
  3. Doe de mascarpone, suiker en advocaat in een kom en klop dit met een garde tot een luchtig geheel.
  4. Week de gelatine in koud water en klop ondertussen de slagroom stijf.
  5. Breng het vocht van de boerenjongens aan de kook en los daar de gelatine in op.
  6. Als alle gelatine is opgelost, klop dan het boerenjongensvocht door de mascarpone en spatel ook de slagroom en de uitgelekte boerenjongens erdoor.
  7. Giet het mengsel op de koekkruimels en zet het minstens drie uur in de koelkast om op te stijven. Zorg dat de taart helemaal stijf is voordat je ‘m aansnijdt. Geniet ervan!

Bron: Smulweb


Laatste nieuws