Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Café Groninger Museum in een nieuw jasje

Hij valt direct op als je Stad inloopt van het Hoofdstation van Groningen: het Groninger Museum. Het interieur van Café Groninger Museum is nu al net zo'n blikvanger. 

Een (mid)dagje museum maakt hongerig. Gelukkig kun je na een paar uurtjes struinen langs de bijzondere zalen van het Groninger Museum aanschuiven bij het volledig vernieuwde CAFÉ, zoals het museumcafé is gaan heten. Nederlandse kunstenaar en ontwerper Maarten Baas ontwierp twaalf jaar geleden al het toenmalige MendiniRestaurant van het museum. Het Groninger Museum ging opnieuw een samenwerking aan met de ontwerper en presenteert nu met trots het nieuwe interieur van het museumcafé, dat naast een andere naam en inrichting ook een nieuwe menukaart kreeg.

CAFÉ

Waar de sfeer van MendiniRestaurant zakelijk en minimalistisch was, omschrijft Baas de stijl van CAFÉ als eclectisch en uitbundig. Om preciezer te zijn is het café volgens hem 'een beetje maf en een allegaartje van verschillende stijlen'. Dat lijkt erg goed bij het museum te passen. Bijzonder detail: als inspiratie gebruikte de ontwerper de inrichting van zijn eigen woonkamer.

Mediterraanse sferen

Wie een kop koffie komt drinken of zich laaft aan een lunch hoeft geen enkele keer op dezelfde stoel te zitten. Elk meubelstuk is anders: zo komt de ene stoel van IKEA en is de andere een Rietveld. De muren in het nieuwe museumcafé zijn voorzien van felle kleuren zodat het bijzondere exterieur van het gebouw wordt meegenomen naar binnen. De bonte mix van kleuren, vormen en materialen geven de ruimte een Mediterraans tintje.

Strijk na of tijdens museumbezoek lekker neer in het café en laat je verrassen door het gezellige café en de nieuwe menukaart, die ook op de Mediterannée is geïnspireerd. Een bezoekje brengen zonder kaartje voor het museum kan ook. CAFÉ is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:30 uur. Tijdens schoolvakanties ook maandag geopend.

Tekst: Groninger Museum | Fotografie: Douwe de Boer / Groninger Museum