Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: prachtige villa in Usquert

Deze villa lijkt regelrecht uit een sprookje te komen.

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Deze week: een prachtige villa in het Groningse Usquert. 

Wat een plaatje, hè? Deze villa aan de Streeksterweg in Usquert, een dorpje boven in de provincie Groningen, springt meteen uit het oog als je op de bekende makelaarssite rondstruint. Het huis is begin 1900 ontworpen door architect Gerrit Nijhuis en heeft veel jugendstilinvloeden, een kunststroming die tussen 1890 en 1914 erg populair was.

Oude details

Deze architectonische parel heeft prachtig gekleurde glas-in-lood ramen, versierde plafonds en mooi houtwerk. Het huis telt maar liefst vier badkamers en vijf slaapkamers, waarvan één nog een ouderwetse bedstee heeft. Verder ligt in de hal een originele marmeren vloer en zijn zelfs de kastjes in de keuken nog van toen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de volledige fotoserie op Funda.

Weidse tuin

Wij zien onszelf al een kopje koffie drinken – met de pinken omhoog! – op de veranda of het fraaie balkon, dat mooi uitzicht biedt over de grote tuin. Het perceel is maar liefst 7.000 vierkante meter groot en heeft zelfs een eigen lange oprit. De auto parkeer je in het voormalige koetshuis. Klinkt luxe, toch? 

De villa staat al een paar maanden te koop en kost een lieve duit – maar liefst 1.1 miljoen –, maar daar krijg je wel meer dan 400 vierkante meter aan pracht en praal voor terug.  

Bron: Funda | Fotografie: Verver Jet Winters Makelaars / Funda