Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Liefdesbrief aan Groningen

rapeseed flowers field and windmill

De historische wierden, lommerrijke lanen en uitgestrekte velden: het is niet moeilijk verliefd te worden op Groningen. Al eeuwenlang verklaren mensen elkaar de liefde door een liefdesbrief te schrijven, dus waarom niet eens een keertje aan een gebied? 

"Er gaat iets boven Groningen", luidt de slogan van de tentoonstelling Gronings licht in Museum Westerwolde (het MOW). De tentoonstelling staat in het teken van de adembenemende Groningse luchten, die zich oneindig uitstrekken boven het weidse Oldambt en het oeroude landschap van het westen en wolken die woest wegwaaien boven het noorden. Het is het samenspel tussen lucht en landschap dat bepalend is voor eigenzinnige karakter van het Groninger Ommeland.

Ommeliefde

Het MOW doet er naast deze tentoonstelling graag nog een schepje bovenop met hun actie Ommeliefde. Liefhebbers van het Groninger landschap worden opgeroepen een liefdesbrief te schrijven, en zo een ode te brengen aan het Ommeland. De opdracht is niet moeilijk: schrijf een korte liefdesbrief aan je favoriete plek in Groningen, waar in Groningen dat ook is. De enige voorwaarde is dat het een plek, streek of gebied op het platteland is. Hoe mooi Stad ook is, deze oproep richt zich op het Ommeland.

Spelregels

Welke taal je bezigt, staat je vrij. Gronings, Farsi, Nederlands of anderstalig: van Groningen houden we allemaal. Ook al stroom je over van liefde, houd het kort: je brief mag niet langer zijn dan 222 woorden. Als de brief klaar is, kun je deze inzenden via de website van het MOW. Hier vind je ook aanvullende voorwaarden.

Het enige wat nog rest is je favoriete plek van Groningen indenken en in de pen te kruipen. Je kunt nog tot en met 15 maart jouw liefdesbrief aan het Groninger Ommeland inzenden. Het museum verwerkt (delen van) de brieven in de tentoonstelling Gronings licht en andere presentaties.

Tekst: Museum Westerwolde | Beeld: iStock 

Natuur
  • rapeseed flowers field and windmill over blue sky