Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kunstroute: speuren naar dieren in Groningen

Historic Der Aa-kerk church at the fish market in Groningen

Foto: venemama / iStock

Ontdek de beestachtige kant van Stad! Kunstpunt Groningen heeft een speciale speurtocht ontwikkeld die langs verschillende dierenkunstwerken in het centrum leidt. Een leuke route voor jong én oud! 

Wat dacht je van het Peerd van Ome Loeks? De grappige kikkers aan Hoge der A? Of de eigenwijze aapjes aan een gevel in de Brugstraat? Wie goed om zich heen kijkt, ziet dat Groningen één grote beestenboel is – en nee, dan hebben we het niet over de huisdieren en andere beestjes die door de Groningse straten struinen.

Veel kunstenaars en architecten hebben zich in Stad laten inspireren door dieren en dat zie je overal terug, bijvoorbeeld in beelden, muurtekeningen en gevelstenen. Met deze leuke wandeling van Kunstpunt Groningen kom je langs deze gezellige Groningse beestenboel. De route leidt je langs 13 kunstwerken waarin het dierenrijk centraal staat. Daarnaast kom je langs historische plekken en straatjes die Groningen zo typeren, zoals de Folkingestraat en de bekende Groningse grachten – ook wel ‘diepen’ genoemd. Doel van de wandeling is om alle kunstwerken te spotten en de bijhorende vragen, die je bij de route meegeleverd krijgt, te beantwoorden. 

Op de website van Kunstpunt Groningen vind je meer informatie over deze wandeling. Via de site kun je de volledige route ook printen of opslaan in Google Maps. De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en start bij het Stationsplein in Groningen.

Routes
  • Historic Der Aa-kerk church at the fish market in Groningen, Netherlands