Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Op expeditie langs de Ararat tijdens de Opa- en Omadagen in Assen

Tekst: Drents Museum | Fotografie: Hans Avontuur

Neem je (klein)kinderen mee op expeditie langs de Ark van Noach, een liedjeslokaal en de berg Ararat tijdens Opa- en Omadagen in het Drents Museum en het Drents Archief op 18, 19 of 20 oktober. Tickets voor deze dag kosten €2,50 voor kinderen en voor volwassen €9,50 en zijn alleen online verkrijgbaar via de website van het Drents Museum.

Armeense schatten
De expeditie start in het Drents Museum. Hier krijgen de expeditieleden hun eigen paspoort met opdrachten en begint met een wandeling door de tentoonstelling In de ban van de Ararat. Je komt langs schatten zoals zilveren bekers, kostbare wapens en kleine sieraden met allerlei dieren. Een van de meest bijzondere schatten is een stukje hout van de Ark van Noach. Via de heilige berg de Ararat vervolg je de reis naar het liedjeslokaal met Armeense en Nederlandse muziek van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Vergeet niet telkens je paspoort bij te werken met de informatie die je bij de verschillende ‘stops’ verdient.

Ark van Noach
Via de Ark van Noach op de Brink gaat de tocht vervolgens verder naar het Drents Archief waar je met letters, symbolen of een geheime code je eigen stempel maakt. Deze geeft toegang tot het button-atelier in de middeleeuwse Kloostergang. Onder leiding van docent beeldende kunst van het ICO maak je een unieke badge met jouw fantasiedier. De expeditie vervolgt zich naar het bijzondere dierenrijk in Drenthe. Stichting Het Drentse Landschap organiseert diverse ontdekopdrachten over bekende én onbekende dieren in Drenthe. Heb jij nu je paspoort compleet en kun je de opdracht maken?

Kom jij ook? 
Het programma vindt plaats op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur en is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, maar oudere broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. Ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren zijn welkom. De toegangsprijs is inclusief entree voor het Drents Museum.