Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10 september: de beste tentoonstellingen van Stad tijdens Groninger Museumnacht

Pink dawn in Groningen

Tekst: Redactie Noorderland | Fotografie: SanderStock / iStock

Op zaterdag 10 september is het weer zover: de Groninger Museumnacht, inmiddels een bekend begrip binnen én buiten Groningen. Tijdens dit uitbundige evenement maak je tot in de late uurtjes kennis met het culturele leven in de stad. 

Op 10 september slaan zeven Groninger musea de handen ineen en openen ze hun deuren buiten reguliere openingstijden. Voor 10 euro krijg je op deze avond tussen 19 en 01 uur toegang tot alle deelnemende locaties, waar je niet alleen indrukwekkende tentoonstellingen bekijkt maar ook nog eens geniet van een randprogramma bestaande uit muziek, dans, workshops en andere optredens. Een greep uit het aanbod:

Groninger Museum

In het Groninger Museum draait alles om kleur in de nieuwe tentoonstelling Kleur! Tijdens de museumnacht maak je hier je eigen aquarelverf van kleurpigmenten, ervaar je eten met kleur als thema en dans je tijdens de silent disco op de deuntjes van DJ Somoni.

GRID Grafisch Museum Groningen

In het kader van de manifestatie Bitterzoet Erfgoed organiseert GRID de tentoonstelling ONDER_DRUK. Hier kun je zelf aan de slag met graffiti, een drukpers of je eigen boekje binden. Dit alles onder het genot van de sfeervolle beats van de band Bokomo Swing.

Noorderlicht

Noorderlicht presenteert in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken een indrukwekkende tentoonstelling in de Akerk over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot nu. Tijdens de museumnacht is er muziek van DJ Lowpro, de Oekraïense pianiste Maryna Taldykina en de Iraanse Setareh Nafisi.

De andere deelnemende musea aan de Groninger Museumnacht zijn Forum Groningen, Museum aan de A (voormalig Scheepvaartmuseum), Universiteitsmuseum en Synagoge Groningen.

Uittips
  • GRONINGEN - THE NETHERLANDS, August 9, 2019: the Groninger Museum during a colorful dawn in Groningen.