Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de leukste activiteiten in augustus

Picking blackberries

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: iStock

Nog geen zomers uitje gepland deze maand? We zetten de leukste activiteiten – van een smakelijk festival tot een historische markt – van augustus voor je op een rij! 

Festival

Do 18 t/m zo 28 aug | GR

Groningen: Ook deze zomer strijkt Noorderzon Performing Arts Festival weer neer in het Noorderplantsoen in Groningen. Het park is altijd al gezellig, maar gedurende deze tien dagen in augustus ontdek je achter elke boom iets nieuws. Bezoek een bijzondere theatervoorstelling in een intieme setting, ontdek nieuwe artiesten en doe je tegoed aan de heerlijke hapjes en drankjes die je bij de verschillende eetkraampjes verzamelt.

Kosten: het terrein is gratis toegankelijk, voor veel voorstellingen is een kaartje vereist.

Info: noorderzon.nl

Festival

Za 20 aug en zo 21 aug | DR

Emmen:
Proef de zomer tijdens MM Culinair! Tijdens dit sfeervolle foodfestival, dat neerstrijkt op het Marktplein in Emmen, komen diverse restaurants uit de omgeving bijeen en presenteren ze ieder vanuit een eigen pagodetent een speciaal menu. Proef culinaire hoogstandjes, die op het festival gecombineerd worden met verrassende wijnen en speciaalbieren.

Tijd: za 15.00-00.00 uur, zo 14.00-21.00 uur

Kosten: gratis toegang

Info: mmculinair.nl

Fair

zo 21 aug | FR

Stiens: Op 21 augustus is er een Simmer Fair in de tuin van Anne-Famkes Pleats, een boerderij in het Friese dorp Stiens. Op de fair staan zo’n 15 kramen met unieke, vaak zelfgemaakte en/of lokale producten. Tijdens de fair is er live muziek van Koester, met onder andere heerlijke liedjes van Michael Bublé tot Bløf. Daarnaast is er eten en drinken verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld heerlijke friet scoren, een ijsje eten, van gebakjes smullen en de lekkerste cappuccino's halen. Kortom, de fair heeft alles in zich voor een mooie zomerdag!

Tijd: 11.00-18.00 uur

Info: annefamkespleats.frl

Jubileum

Vrij 26 t/m zo 28 aug | DR

Coevorden:
Dit jaar wordt in vesting Coevorden het 350-jarig jubileum van het ontzet in 1672 herdacht. Tijdens de Garnizoensdagen wordt de geschiedenis tot leven gewekt door middel van demonstraties en het naspelen van de strijd die Coevorden van de bisschop van Münster moest bevrijden. Naast militaire parades en optredens is er ook een oud-Hollandse markt en kun je genieten van diverse muziekoptredens en andere culturele activiteiten.

Tijd: start om 19.00 uur op vrijdag, zondag feestelijke afsluiting om 16.00 uur

Info: garnizoensdagcoevorden.nl

Feest

Za 27 en zo 28 aug | FR

Heel Friesland:
Vanaf augustus is het bramentijd en dat wordt gevierd met Brommels!, een groot bramenfestijn in Friesland. Twee dagen lang ben je op het erf van tientallen deelnemende boeren welkom om gratis en onbeperkt bramen te komen plukken. Gedurende het weekend worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals educatieve excursies en demonstraties. Bezoek de onderstaande website voor een overzicht van alle deelnemende locaties en het volledige programma.

Info: brommelsfestijn.nl

Uittips
  • Close up male hand picking blackberries in the forest.