Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tot en met 21 augustus: 51ste Open Stal in Oldeberkoop

Tekst: Open Stal | Kunstwerk en fotografie: Pieter Mols 

Afgelopen weekend ging de 51ste editie van Open Stal van start. Cultuurliefhebbers en andere geïnteresseerden kunnen deze zomer weer genieten van een unieke wandeltocht die al het goede van het buitenleven en kunst combineert. 

Gedurende deze vier weken presenteren 38 kunstenaars hun werk op ca. 20 tot expositieruimte omgetoverde binnen- en buitenlocaties, die op zichzelf vaak al bijzonder zijn. Een van deze locaties is bijvoorbeeld de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop, een indrukwekkend middeleeuws bouwwerk, maar ook de voormalige veevoederfabriek CAV, de stal van een boerderij, tuinen en het bos worden gebruikt als expositieruimte.

Het thema van deze editie is 'Uit de Schaduw'. Een thema waar we allemaal, en zéker de kunstenaars, herkenning in vinden en waaruit het verlangen spreekt naar licht, lucht en ruimte. Een inspirerend thema waar we ons hart aan kunnen ophalen.

Het laagdrempelige, intieme karakter van de oudste kunstroute van Nederland geeft elk jaar veel kijkplezier aan de bezoekers en kenmerkt zich door de relaxte sfeer waarin kunstliefhebbers door de straten en de bossen van Oldeberkoop wandelen en zich in de ruimtes begeven om van kunst te genieten.

Open Stal is gedurende de vier weken geopend van 13:00 tot 18:00 uur en in de weekenden kun je van een aanvullend randprogramma gevuld met muziek en theater genieten. Voor kinderen is er een speciale puzzeltocht samengesteld, dus ook de jongste bezoekers zullen zich ongetwijfeld prima vermaken. Kaartjes kosten €3 p.p. en voor kinderen t/m 14 jaar is er gratis entree.