Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuw platform live: ontdek de uitkijktorens in Nederland

Fochteloerveen nature reserve seen from a watch tower

Tekst: uitkijktorens.nl | Foto: compuinfoto / iStock

Deze week is Uitkijktorens.nl, het platform voor uitkijktorens in Nederland, van start gegaan. Voor het eerst zijn uitkijktorens in Nederland en hun verhalen online gebundeld als inspiratiebron voor een bijzonder dagje uit.

Bijzondere verhalen over uitkijktorens

Ons land telt vele uitkijktorens in allerlei soorten en maten: van oude stenen en houten uitkijktorens tot architectonische hoogstandjes en hypermoderne exemplaren. Deze torens zijn bij uitstek bouwwerken die vragen om beklommen te worden met als beloning een prachtig uitzicht op de Nederlandse natuur, een dorp of een stad. Achter elke uitkijktoren schuilen bijzondere verhalen: over het ontwerp, de totstandkoming van de toren, de geschiedenis of over de (vaak groene) omgeving waarin hij staat. Al deze uitkijktorens en hun verhalen zijn nu gebundeld op een nieuwe website, als inspiratie voor een dagje uit, met fiets- en wandelroutes en informatie over andere interessante bezienswaardigheden in de omgeving van elke uitkijktoren.

Over Uitkijktorens.nl

Het platform is vanaf nu online te bezoeken via www.uitkijktorens.nl. Met het platform wil Uitkijktorens.nl mensen inspireren eropuit te gaan, de natuur, dorp of stad in, maar dan net op een andere manier. De website wil iedereen laten ontdekken hoe mooi Nederland van boven is, met bijzondere verhalen over deze eigenzinnige iconen en hun omgeving, als onderdeel van een wandeling of fietstocht. Uitkijktorens.nl is vooral een platform voor en door liefhebbers van uitkijktorens. Veel foto’s op het platform zijn gemaakt door liefhebbers van uitkijktorens. Ook kunnen bijzondere verhalen over uitkijktorens via de redactie gedeeld worden. 

Natuur
  • view from a watchtower in the Fochteloerveen nature reserve in holland with water area for different kind of birds