Lifestylemagazine over Noord-Nederland

20 en 27 juli: Zomeravondwandeling bij Boomkroonpad

Manmade structure and bridge to experience a treetops adventure challenge in a forest

Tekst: Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad | Fotografie: Sander Meertins / iStock

De dag loopt ten einde, de avond valt over de bossen van het Boomkroonpad. Beleef de overgang van dag naar nacht tijdens deze zwoele zomeravondwandeling over de Hondsrug. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven? Wandel mee door een stukje van de uitgestrekte bossen, langs heidevelden en verstilde vennetjes. De gids van Staatsbosbeheer laat je onderweg de mooiste plekjes zien.

Uitgestrekte bossen, verstilde vennetjes, kleinschalige heidevelden en grote mierenhopen komt u onderweg tegen. De gids van Staatsbosbeheer neemt u mee voor een stevige wandeling van zo’n 5 à 6 km en laat u onderweg de mooiste plekjes zien. Tijdens de avondtocht komt u misschien ook wel nachtdieren tegen. Wellicht dat u vleermuizen of reeën treft of dat u de bosuil hoort roepen. Wilt u ook de prachtige natuur in de avond ontdekken? Kom dan op woensdag 20 of 27 juli om 20.00 uur naar Buitencentrum Boomkroonpad!

Informatie

Meld je vooraf aan voor deze activiteit via www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

De zwoele zomeravondwandeling vindt plaats op woensdag 20 en 27 juli, start om 20.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten zijn € 8,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen t/m 12 jaar (minimum leeftijd 8 jaar). Het is handig om bedekkende kleding (in verband met muggen en teken) en stevige wandelschoenen aan te trekken.

Startpunt: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Uittips
  • Manmade structure and bridge to experience a treetops adventure challenge or activity in a forest