Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16 en 17 juli: atelierroute Slikwerk

Sunset at the Wadden Sea in the Netherlands

Tekst: Slikwerk | Fotografie: Nisangha / iStock

In het weekend van 16 en 17 juli zijn kunstateliers op en om het Bildt in Friesland tegelijk geopend om bezoekers te ontvangen en kennis te laten maken met het werk van 35 verschillende kunstenaars.

Veel kunstenaars voelen zich sterk aangetrokken tot het bijzondere gebied met de Bildtdijken en het buitendijks land. Maar wat is toch de verborgen kracht van dit stukje land aan de rand van Friesland? Op het eerste gezicht is het niets meer of minder dan een agrarisch ingerichte gemeenschap met akkers, weilanden, boerenplaatsen, lange dijken en gemoedelijke dorpen. De aangeslibde zeeklei is eeuwenlang door dijk- en slikwerkers met schop en kruiwagen ingepolderd en in cultuur gebracht. Misschien is dat het: we staan middenin een letterlijk scheppingsverhaal, een zichtbare wisselwerking tussen mens en natuur, een levend kunstwerk.

De kunstenaars in deze regio laten zich graag inspireren door hun omgeving en tijdens de Slikwerk Atelierroute maak je kennis met hun werk. De deelnemende ateliers zijn op zaterdag 16 en zondag 17 juli tussen 11 en 18 uur geopend. Entree is gratis. Neem een kijkje op de website van Slikwerk om te zien welke kunstenaars meedoen.

Uittips
  • Sunset at the Wadden Sea in the Netherlands