Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kom deze zomer langs bij boeren en tuinders en geniet van het platteland

black and white cows in green grassy meadow under blue sky near amersfoort in holland

Tekst: LTO Noord | Foto: ahavelaar / iStock

Deze zomer openen veel boeren en tuinders in Nederland hun deuren. Tijdens de zomereditie van het jaarlijkse evenement Boeren en tuinders pakken uit kun je de komende maanden op veel plekken op het platteland meedoen aan verschillende activiteiten, voor zowel jong als oud.

Diverse activiteiten

Kom deze zomer langs bij boeren en tuinders en geniet van leuke activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee met een fiets- of wandeltocht, help bij het melken van de koeien, dwaal door een spannend maisdoolhof, ga mee met een rondleiding door de stal of op het erf, knuffel dieren of ga voor een creatieve workshop ‘koe schilderen’. Bekijk de website voor een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. De meeste activiteiten zijn gratis, voor sommigen wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Verbinding met de samenleving

'Wij nodigen je graag uit om ook deze zomer te genieten van het platteland. Ondanks alle uitdagingen vinden we het ontzettend belangrijk om op een positieve manier de verbinding met de samenleving te blijven opzoeken,' zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins, een van de organisatoren. 'Het is ontzettend mooi om te zien hoe wij iedereen een leuk dagje uit kunnen bieden.' Deze zomereditie van Boeren en tuinders pakken uit is een initiatief van de organisaties LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.

Uittips
  • black and white cows in green grassy summer meadow under blue sky near amersfoort in the netherlands