Lifestylemagazine over Noord-Nederland

25 en 26 juni: Landelijk Atelierweekend

Young Female Sculptor is working in her studio

Tekst: Landelijk Atelierweekend | Fotografie: baranozdemir / iStock

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni vindt de achtste editie van het Landelijk Atelierweekend plaats. Meer dan 200 ateliers in heel Nederland nemen deel en bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving en om zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Deelnemende ateliers in eigen provincie
Meer dan 200 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 25 en 26 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces.

In het het noorden zijn er zo'n 15 ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend je opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn.

Workshops, exposities en demonstraties
Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend en een bezoek wordt altijd méér dan gewaardeerd door de kunstenaars in kwestie. Zij verdienen het om, na twee zeer moeilijke corona-jaren, weer bezoekers te ontvangen!

Uittips
  • Young Female Sculptor is working in her studio