Lifestylemagazine over Noord-Nederland

15 juni: zomeravondwandeling door boswachterij Gees

Tekst: Staatsbosbeheer Emmen Sleen | Fotografie: Ineke van Os

Laat je verrassen door de prachtige natuur in avondsferen. Beleef de overgang van dag naar nacht tijdens deze zomeravondwandeling in boswachterij Gees. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven? Op 15 juni neemt de natuurgids van Staatsbosbeheer je mee langs de mooiste en meest bijzondere plekjes. Het is een geweldig natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.

Boswachterij Gees is aangelegd in de jaren dertig van de vorige eeuw en is een van de rustigere bosgebieden in Drenthe. Het loofbos van de boswachterij wordt doorbroken door verschillende vennen en een aantal heidevelden. Doordat het gebied hoger ligt dan het omringende land zijn er vanaf de oostkant van de boswachterij schitterende uitzichten over de lager gelegen graslanden. Sporen uit het verleden zijn nog goed zichtbaar, van pingo tot grafheuvels.

De excursie is geschikt vanaf 6 jaar. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis, bomen en de dieren van het bos.

Informatie en aanmelden

Vooraf aanmelden voor deze activiteit kan hier. Aanmelden is noodzakelijk.

De zomeravondwandeling vind plaats op woensdag 15 juni en start om 19.00 uur. De wandeling duur maximaal twee uur. De kosten bedragen €6 voor volwassenen en €4 voor kinderen t/m 12 jaar.

Parkeren kan in de berm ter hoogte van Tilweg 74 in Gees, dit is ook de startlocatie voor de excursie.