Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tot en met 15 februari 2023: De grote nostalgieshow in Museum Westerwolde

Tekst en fotografie: Het MOW | Museum Westerwolde

Nostalgie is in. En daarom komt het MOW met een nieuwe expositie De grote nostalgieshow die zondag 5 juni werd geopend. In de tentoonstelling brengen diverse objecten en tableaus je terug naar het verleden en laten je nadenken over hoe we bewaren, herinneren en vooruit kijken. 

We vullen onze huizen met vintage meubelen, kopen weer oranje prullenbakken met paarse bloemetjes en speuren naar vinyl voor op onze platenspelers. Waarom verlangen we naar een tijd die nooit meer terugkomt? Wat betekent de huidige populariteit van nostalgie? En, hoe werkt nostalgie eigenlijk? De grote nostalgieshow verkent de betekenis van nostalgie in onze tijd. Tegelijkertijd haal je je nostalgische hart op aan allerlei dingen van vroeger.

Zoals bij elke tentoonstelling in het MOW, kun je als bezoeker zelf bijdragen aan de expositie. Duik bijvoorbeeld een lab in vol ouderwetse geuren en beschrijf je herinnering, maak een filmpje als in Achterwerk in de kast of draai je favoriete liedje op een authentieke platenspeler. Voorafgaand aan de tentoonstelling riep het MOW trotse brommerbezitters op een foto in te sturen waarop zij stralend poseren met hun Puch, Kreidler, Zundapp of Honda. Het museum werd overspoeld met fantastische foto’s en geeft deze een plek in de expositie.

MOW jong! nostalgie-challenge

Jonge bezoekers wacht een eigen route door de tentoonstelling: de nostalgie-challenge! Vraag bij de balie naar de expowijzer. Geschikt voor kinderen die zelf kunnen lezen of assistent-ouderen bij zich hebben.