Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ontdek Westerwolde met de nieuwe autoroute "Natuurparadijs tussen Schansen"

Tekst en foto: LocalGroningen

Stap in de auto en ontdek Westerwolde, een prachtige streek in Groningen met een rijke geschiedenis. Tijdens de gloednieuwe autoroute “Natuurparadijs tussen Schansen” van LocalGroningen maak je op een leuke en interactieve manier kennis met dit gebied.

Deze autotocht voert je door de, voor sommigen, nog onbekende grensstreek en neemt je mee in verhalen over de rijke geschiedenis, over de oude vestingen Oudeschans en Bourtange, de burcht Wedde, over heldendaden en smokkelaars, over het innemende landschap. Dit stukje Westerwolde – voorheen een zandrug omgeven door een ondoordringbaar moeras – is een eeuwenoud, intiem essenlandschap met kronkelende riviertjes, land dat bolt en glooit en hooilanden die vol staan met bloemen.

Begin- en eindpunt

De autotocht start bij Restaurant de Piekenier in het centrum van het vestingstadje Oudeschans. Hier kom je direct in de juiste sfeer voor de route; de historie ligt hier namelijk voor het grijpen. De route eindigt bij vesting Bourtange. Een bezoek aan deze vesting is ook een aanrader. Alle ervaringen en belevenissen van de route komen daar weer samen; een goed moment om de route af te sluiten op een van de terrasjes in de vesting. 

Een leuke tussenstop

Onderweg geeft LocalGroningen suggesties voor een leuke tussentop. Strek bijvoorbeeld even de benen tijdens een wandeling door de natuur, bezoek een galerie die je op je weg tegenkomt of ga langs een van de vele streekproductenwinkels. Ook tipt de route leuke horecagelegenheden, zodat je onderweg kunt genieten van een lekkere lunch, diner of borrel.

Informatie

De nieuwe route kan iedere vrijdag tot en met zondag gereden worden en is te boeken via de website van LocalGroningen. De tocht is ongeveer 55 kilometer lang en de starttijd is vanaf 12.00 uur. Uiteindelijk ben je zo'n 3.5 à 4 uur onderweg, afhankelijk van het aantal stops.