Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Cultuurhonderddaagse Arcadia in Friesland officieel van start

Tekst en foto: Merk Fryslân

Na het Culturele Hoofdstad van Europa-jaar in 2018 is Friesland met Arcadia opnieuw het decor van een groots opgezet (inter)nationaal cultureel evenement. Arcadia, een unieke cultuurhonderddaagse, gaat officieel van start in het openingsweekend van 6 tot en met 8 mei. 

Tijdens het openingsweekend krijgen bezoekers drie dagen lang op verschillende locaties in Friesland een dwarsdoorsnede van het 100 dagen durende programma gepresenteerd. De centrale vraag: 'Hoe laten we onze aarde en samenleving achter voor de generaties na ons?' Hoopvolle perspectieven worden aangereikt door gerenommeerde (inter)nationale en lokale kunstenaars, cultuurmakers en de Friese mienskip.

Arcadia vindt plaats van 6 mei tot en met 14 augustus. Je vindt het volledige programma en verdere informatie op de website. Bezoekers kunnen tijdens Arcadia onder andere genieten van Bosk, een wandelend bos in Leeuwarden, Paradys, een beeldende kunstexpositie in Parklandschap Oranjewoud met (inter)nationale kunstenaars en PAFFF, een gloednieuw podiumkunstenfestival.