Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwste editie van Noorderland nu in de winkels!

De nieuwste Noorderland-editie is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels en onze online webshop!

Op onze redactie steken we regelmatig de koppen bij elkaar. We brainstormen er dan graag op los en bedenken alvast – ver van te voren – welke bijzondere verhalen en personen in het magazine verschijnen. Wat komt er bijvoorbeeld in het zomernummer? Wat laten we rondom de feestdagen zien? En met welke mooie reportages vieren we juist het voorjaar? Op deze manier plannen we flink wat maanden vooruit de invulling van iedere Noorderland-editie die jij, als “eindproduct”, in je handen krijgt.

Toen we al enige tijd geleden het thema van dit voorjaarsnummer – geloof, hoop en liefde – bedachten, hadden we nooit kunnen vermoeden dat het nu zó actueel zou zijn. Terwijl wij hier van onze vrijheid kunnen genieten en het geluk in de kleine dingen mogen vinden, schudt niet eens zo ver van huis de wereld op haar grondvesten.

Laten we in deze lastige tijd een beetje liever zijn voor elkaar. Hoe mooi onder andere (naasten)liefde kan zijn, laten we in deze nieuwe editie zien. We namen een kijkje bij de Noorderbegraafplaats, een historische parel in het bos van Assen, en zagen hoe vrijwilligers met veel respect deze bijzondere plek koesteren en bewaren. Verder liet fotograaf en tekstschrijver Saskia Aukema zien dat hoop, vrees én liefde heel dichtbij elkaar kunnen liggen: ze bracht een indrukwekkend fotoboek uit over huwelijken die in Kamp Westerbork werden voltrokken. Een aangrijpend verhaal, zeker in deze tijden. Daarnaast liepen we voor wat rust en bezinning het Inspiratiepad, op de grens van Drenthe en Overijssel, en gingen we langs bij een glasblazer in de Wijk. Juist toe aan wat voorjaarspret? Duik de keuken in met onze zalig zoete bakrecepten doe een flinke portie inspiratie op met de tuinreportage over Lancaster Garden. Alvast veel leesplezier!