Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3 april: lentewandeling Drents-Friese Wold

Tekst en fotografie: Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold

De zon krijgt steeds meer kracht en de lente nodigt ons uit naar buiten te gaan! Op zondag 3 april kun je op pad met een natuurgids van Buitencentrum Drents-Friese Wold door het bos dat weer tot leven komt. 

Tijdens deze inspirerende wandeltocht ga je in de natuur op zoek naar de eerste tekenen van de lente: knoppen aan bomen, zingende vogels, lichtgroene kleine blaadjes die ontluiken, de eerste vlinders die zich laten zien, vogels die nesten beginnen te bouwen. Struin door bossen en heide en laat je verrassen door de natuur, die wakker wordt uit de winterslaap.

De gids vertelt je over het gebied, over de natuur en natuurlijk kun je ook vragen stellen. De tocht is geschikt voor jong en oud. Meld je vooraf aan via de website.

Het Nationaal Park het Drents-Friese Wold is een groots en ruig natuurgebied. Groots in schoonheid en natuurlijkheid. De natuur mag hier zoveel mogelijk haar gang gaan. We werken voor een natuurlijk en gevarieerd bos. Een bos aantrekkelijker voor dieren, planten en mensen.

Praktische informatie

Datum: zondag 3 april 2022

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

Kosten: € 6,- kind t/m 12 j.  € 4,-